Skip Navigation

RG & GL DXN (Ganotherapy) - Info rg dan gl

Amalkan RG dan GL untuk gaya hidup yang sihat...Tahukah anda ????
SEJARAH GANODERMA Gnoderma Lucidium - Scentific name.
* Gano - brightnes
* Derma - skin
* Lucidium - shining
OTHERS NAME
* Lingzhi - Chnese name
* Reishi - Japanese
* Mannantake - American
* Yuongji or Boorocho - Korean
to be continue

. Apakah fungsi-fungsi asas GANOTERAPI.
Mengesan penyakit
Membuang racun
Menyeimbang organ badan
Menguatkan imunisasi
Awet Muda

Dengan menggunakan formula 1246 organ dalam tubuh anda mampu dikesan jika ada sebarang masalah. Inilah kelebihan Ganoterapi, tanpa memerlukan peralatan canggih manggih dan kos yang murah, kita sudah boleh tahu tahap organ-organ dalam tubuh kita.

1. MENGESAN PENYAKIT Falsafah Ganoterapi ialah " No News Is Good News ". Bermaksud jika seseorang yang menggunakan kaedah Ganoterapi dengan formula 1246. Dan tidak berlaku sebarang tindak balas. Ini bermakna tubuh sesorang itu benar-benar sihat. Tetapi jika berlaku tindakbalas seperti mata menjadi warna merah. Ini menandakan hatinya bermasalah.

Kita sedia maklum hati merupakan organ yang luarbiasa dan ajaib. Tidak mempunyai sistem urat saraf. Kita boleh mendermakan sebahagian daripada hati kita ini kepada orang lain. Selepas setahun ianya akan tumbuh semula. Sebab itu kalau hati kita rosak sekalipun, kita tidak akan sedar. Malahan peralatan yang canggih juga gagal mengesan penyakit hati. Ianya terpaksa mengambil masa berbulan-bulan untuk mengesahkan seseorang itu mengidap penyakit hati seperti Hepatitis, Kanser Hati, Bengkak Hati dan sebagainya.

Inilah kelebihan Ganoterapi, ianya mampu mengesan kelemahan-kelemahan organ dalam tubuh dengan lebih awal lagi dan mampu mencegah sesuatu penyakit itu supaya tidak menjadi lebih parah lagi.

2. MEMBUANG RACUN

Apa itu racun? Mana datangnya racun? Apa kesan racun pada tubuh kita? Racun yang dimaksudkan dalam rawatan Ganoterapi ialah sesuatu bahan toksin yang tidak perlu berada dalam tubuh kita. Kita ambil satu contoh tentang kolestrol. Kolestrol bagus ke tak bagus? Dah tentu ramai yang menjawabnya tidak bagus dan amat berbahaya. Tetapi kita kena ingat tanpa kolestrol darah tidak mampu berjalan dengan lancar. Sebab ianya bertindak sebagai pelincir, agar darah mengalir dengan lancar. Tetapi jika kolestrol berlebihan maka kolestrol baik sudah bertukar menjadi kolestrol jahat. Ini yang bahaya.

Mana datang racun? Mudah aje. Kita mula dengan bangun pagi-pagi. Mula-mula kita gosok gigi dengan ubat gigi yang bertoksin tinggi. Walaupun berjenama dah sekian lama dipasaran seperti Colgate, Darlie, Pepsodent dll. Kebanyakkan ubat gigi dipasaran mengandungi bahan-bahan kimia yang memberi kesan sampingan. Sila rujuk Buletin Persatuan pengguna.
Photobucket
Selepas gosok gigi kita guna sabun mandi. Juga ada bahan kimia yang masuk melalui liang-liang roma kulit kita. Kemudian kita guna syampu rambut. Juga ada bahan kimia. Masuk melalui kulit kepala. Menyebabkan migraine, sakit kepala, tumor, kanser dll. Lepas tu kita pakai syampu badan atau sabun mandi. Masuk lagi racun kedalam tubuh melalui kulit.
Photobucket
Lepas mandi pakai bedak. Lagi wangi bedak tu lagi kuat bahan kimia yang digunakan. Untuk menjadikan powder yang halus dan gebu, jawapannya tiada pilihan lain mesti pakai bahan kimia untuk menghancurkannya. Lagi halus bedak tu lagi strong bahan kimia yang digunakan.

Lepas tu pakai pewangi ketiak. Itu yang ramai wanita kena kanser payudara.
Lepas tu pakai gincu bagi wanita. lagi merah warnanya lagi tinggi pewarnanya. itu belum lagi alat-alat make-up, seperti toner. Jika dibakar menyala. Mahu tak terbakar kulit muka. Photobucket

Dah siap semua. Kita mulai sarapan pagi. Minum kopi ke? teh ke? Nescafe ke? Milo ke? semua mengandungi cafein dan pewarna. Yang lelaki minum dikedai mamak kena teh strok. Tambah pula kena roti canai hari-hari. lagi cepat kena strok dan masalah jantung. Yang dirumah tak sempat nak masak. order aje roti canai dan nasi lemak.
Photobucket
Tengahari. makan dikedai lagi. Ajinomoto gerenti tak lupa nak bagi masuk.sebab itu ramai yang botak kepala. Macam aku kena dulu. Akibat banyak makan mee segeralah, mee slurp, mee Mawilah.
Photobucket
Petang kena teh lagi. Kuih muih warna warni. Kaya dengan pewarna. atau mee goreng yang kaya dengan asid borik.
Photobucket Photobucket

Air ada klorin, bila dimasak bergabung dengan Asid Humic menghasil sejenis kimia Triklorometana. Salah satu agen Kanser. Malam isteri masak nasi campur dengan air yang penuh klorin. Ikan-ikan yang yang kaya dengan asid borik. Lepas tu belum sempat proses pencernaan sempurna dilakukan, dah masuk tidur. Akhirnya jadi Mr. Roy. Tahu Mr. Roy apa? Boroi!!!. yang pompuan jadi Miss Yan. Tahu miss Yan apa? Tempayan!!! jangan marah, ini memamg kenyataaan dan realiti. Sebab di Malaysia ramai yang mati pasal terlebih makan. Bukan pasal tak cukup makan seperti di Afrika
Berikut ialah maklumat yang dikeluarkan oleh WHO tahun 2000 berjuta-juta orang yang sakit dalam dunia.
Penyakit Kanser 7.1 juta
Kencing Manis 151 Juta
Penyakit Darah Tinggi 600 juta
Stroke 5.5 juta
Radang Sendi 350 juta.

3. SEIMBANG

Penyakit yang menimpa manusia tidak akan lari dari dua sebab utama. Iaitu disebabkan kadar toksin yang tinggi dalam tubuh dan organ tidak seimbang. Contoh diabetis disebabkan kerosakan pankreas. Sebab apa pankreas rosak atau lemah kerana kadar toksin yang tinggi dan tidak mampu mengeluarkan isnulin untuk menyeimbangkan kadar gula dalam darah.

Oleh yang demikian. RG tugasnya membuang racun dalam pankreas tersebut dan GL tpula membantu pankreas mengeluarkan insulin dengan mengaktifkan B sel dan T sel di pankreas agar tugas penyemibangan gula dalam darah dapat dilakukan dengan sempurna.

Begitu juga penyakit darah tinggi. akibat stress, pemakanan tak seimbang, banyak makan lemak haiwan menyebabkan kolsetrol makin tinggi. Dan ianya memberi laluan mudah Free Radikal untuk merosakkan sel-sel dalam tubuh teru. tama disepanjang saluran darah. Akhirnya plak penuh dalam saluran darah dan sistem tubuh gagal untuk menyeimbangkan kadar kolestrol dalam darah. Salruan darh semakin sempit dan menyebabkan berlakulah masalah tekanan darah tinggi.

Begitu juga dengan penyakit HIV, AIDS,, Kanser, Leukimia dlan lain-lain lagi. Kesemuanya tidak lagi dari punya free radikal dan ketidak seimbangan organ dalam tubuh. Justeru itu tugas ganoderma ini ialah membuang racun dan meyeimbangkan kesleruhan organ secara holistik.

4. IMUNSASI

Bagaimana herba ini mampu meningkatkan sistem imunisai dalam tubuh kita. Kita kaji balik asal usul kita dari Air Mani yang menjijikkan bagi sesetengah orang. Kemudian bertukar menjadi sel., kemudian bertukar menjadi tisu, kemudian bertukar menjadi organ dan akhirnya menjadi satu bentuk sistem tubuh. Herba ini mempunyai keunikan tersendiri apabila masuk kedalam tubuh kita dan menjadi makanan kepada sel yang amat-amat berharga. Apabila free radikal masuk kedalam tubuh kita, ianya akan mencari sel-sel yang lemah. Free Radikal ini akan merosakkan sel-sel tersebut. setiap 120 hari akan lahir sel yang rosak atau kuman jahat.

Free Radikal ini cukup suka tubuh yang banyak toksin, kolesttrol yang tinggi, dan bahan-bahan kimia yang tidak diperlukan dalam tubuh. Apabila ia rosakkan sel teersebut, ianya akan bertukar menjadi satu lendir, kemudian bertukar menjadi satu ketulan yang keras, bertukar menjadi ketumbuhan. bertukar lagi menjadi tumor dan akhirnya menjadi kanser. Dan sel kanser ini akan merebak keseluruh tubuh hingga membawa maut. Bagaimana ia boleh merebak? Kadar toksin yang tinggi, lemak haiwan, asid-asid dalam tubuh kita sendiri yang memberi makan kepada sel kanser tersebut.

Oleh itu kehadiran herba ini kedalam tubuh kita, ialah mengeluarkan satu enzim untuk melawan free radeikal atau sel kanser. Herba ini juga mampu memotong bekalan yang sampai kepada sel-sel kanser tersebut. Akhirnya sel-sel kanser tersebut akan kelaparan dan menjadi bertambah kecil hingga pupus. Terbuktilah herba ini memang mampu untuk meningkatkan sistem imunisai kita bertambah baik. Jika kita amlkan berterusan InsyaAllah keluargn kita jarang-jarang, kadang-kadang demam, batuk selema dan sebagainya.

5. AWET MUDA

Setelah daya pengesan dilakukan, pembersihan toskin dalam tubuh dibereskan, kesimbangan organ dalam tubuh secara holistik terlaksana, Siitem imunisai bertambah kuat barulah proses awet muda berlaku. Bukannya nenek tua jadi anak dara. tetapi wajah kita juga lebih muda dari rakan sebaya kita yang tidak mengamalkan herba ini. Kita kena amalkan berterusan selama sekurang-kurangnya setahun. Sebab apa? Kita ambl contoh saluran darah kita. Panjangnya jika dikeluarkan dari tubuh dan disusun. Boleh mengelilingi 2 pusingan muka bumi kita ini. Iaitu sepanjang 100 ribu kilometer. Sebab itu lagi lama kita amalkan lagi panjanglah saluran darah kita yang dapat dibersihkan.

JENIS-JENIS PENYAKIT YANG DAPAT DI BANTU :-
AIDS, ALERGI, ANEMIA, APENDIKS, ARTRITIS, ASMA, BARAH, BATUK, BATU HEMPEDU, BATU KARANG, BEGUK, BOTAK, BUASIR, DEHIDRASI, DEMAM, DEMENTIA, DENGUE, DIABETES, EPILEPSI, FIBROID, GASTRIK, GANGGREN, GLAUKOMA, GONORRHEA, HIV, HEPATITIS, HONGKONG FOOT, IMPOTEN, INSOMNIA, JAUNDICE, JANTUNG TERSUMBAT, JERAWAT, GINJAL LEMAH, KATARAK, KETAGIH DADAH, KULIT SENSITIF, LUKA DALAMAN, LUMPUH, MANDUL, MEROYAN, MIGRAINE, NEUROSIS, PARALYSIS, PILE, PIRAI, PSORIASIS, RAMBUT GUGUR RAMBUT BERBUAH, REUMATISME, RESDUNG, SAWAN, STRESS, STROKE, SIFILIS, SAKIT JANTUNG, SAKIT LUTUT, SAKIT PUAN, SAKIT SENDI, TUMOR, TEKANAN DARAH TINGGI, TEKANAN DARAH RENDAH, ULSER DLL. .

PERLU DI INGAT !!!

* RG dan GL tidak menyembuhkan penyakit.
* Ia hanya berfungsi membuang racun dan mengembalikan fungsi badan.
* Hanya tubuh yg sihat mampu mengatasi masalah kesihatan.
* Tubuh yang sihat mengaktifkan sistem pertahanan badan untuk mengatasi masalah kesihatan dan memberikan tindakbalas.
* Tindakbalas kesihatan adalah sesuatu yang normal dilakukan oleh tubuh. Ia tidak