Skip Navigation

Buy now!

Price:  RM 57.00
57.00
Quantity:
print
PRODUK DXN » Siri makanan kesihatan DXN

SPIRULINA DXN

SPIRULINA

(120 biji)
Spirulina sejenis rumpai air biasa yang tertua didunia dipercayai akan kemunculannya melebihi tiga billion tahun dan merupakan makanan semulajadikandungan nya:-Protin bahan utama dalam darah dapat membina sel,tisu dan organ badan.Kabohidrat 14%-18% sumber tenaga utama daripadanya dapat mengisi kekurangan glukos dalam darah.

Salarosa Bagus untuk masalah sembelit.Lemak Dapat menurunkan paras kolestrol dan membekal tenaga.vitamin A,B1,B2,B3,B6,B12,C, D dan E.vitamin B-complex dan Magnesium baik untuk penyakit kencing manis, sembelit dan buasir.Vitamin B12 amat sesuai untuk pengamal makanan vegetrianKlorofil Berkesan untuk pengidap penyakit ulser.Mengandungi serat tinggi dan tahan lapar Ia mudah hadam mengandungi 8 kali ganda protein berbanding dengan telurMengandungi 20 kali ganda berbanding dengan susu.

Keberkesanan Amat sesuai bagi sesiapa yang mengamalkan diet tetapi mesti ikut dos yang betul. Ibu mengandung kerana nutrien yang tetap dan ibu yang mangandung dapat menggantikan kalsium dan mineral yang dihabiskan daripada badan untuk kegunaan bayi.Amat sesuai untuk kanak-kanak yang tidak mengambil sayur-sayuran didalam makanan seharian.


« back