Skip Navigation

Buy now!

Price:  RM 78.00
78.00
Quantity:
print
PRODUK DXN

Spirulina Cereal

DXN Spirulina Cereal
Packaging size: 30 sachets x 30g
Pastinya anda sedia maklum tentang kehebatan sprulina dan khasiat yang terbaik yg mengandungi banyak khasiat.....kini ada Spirulina Cereal rasanya enak seperti nestum......mengenangkan bagus utk bagi anda yang ingin mengurangkan berat badan......bukan saja utk mengurangkan berat badan, menegangkan kulit, menCantik kan kulit anda dan awet muda.  photo 4edeffe85ab4cb12db70e3c03cb9c4cb_zpsqyn1mz26.jpg

Spirulina terkenal sebagai sumber utama makanan beralkali. ia
mengandungi yang seimbang 5 nutrien utama dan 4 pigmen semula jadi, adalah salah satu sumber pemakanan yang terbaik. Gandum atau bijirin makanan yang tinggi dengan serat dan sering yang disyorkan oleh pakar pemakanan. Memandangkan ini, DXN khas membawa anda yang berkhasiat dan tinggi serat spirulina segera bijirin. Ia mengandungi bijirin berkualiti tinggi asli dan serbuk spirulina, bukan sahaja sesuai untuk seluruh keluarga anda, tetapi ia juga pilihan terbaik untuk orang sibuk dan pelaku diet untuk menggantikan makanan harian mereka.

 photo 272416.file_b.w580 1_zpsz02tozqp.jpg

Antara banyak faedah lain yang memberikan tubuh, ia membantu mengawal gula darah tinggi dan kolesterol.

Ia boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai penghadaman lemah asimilasi dan penyerapan nutrien mudah diserap, sebagai contoh banyak protein adalah bentuk biliproteins, yang bermakna ini telah pun diserap oleh alga, mereka sudah yg telah dicernakan sebelumnya .

Apabila kita makan makanan yang tinggi dalam protein haiwan, pengambilan toksin ia adalah sangat tinggi dan kos yang tinggi untuk hati, buah pinggang dan semua laluan penyingkiran.

  Orang-orang yang telah diberi makan selama bertahun-tahun dengan protein berlebihan haiwan dan makanan ditapis, terutamanya mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan, kencing manis, hipoglisemik, dengan masalah kanser, proses kesihatan degeneratif artritis atau lain-lain.

  Protein Spirulina sahaja adalah bahan utama dalam pembentukan dos yang tinggi beta-carotene (provitamin A), klorofil dan asid lemak GLA.

  Dinding sel spirulina mempunyai sifat tertentu dan yang benar-benar terdiri daripada mukopolisakarida (MPS) ini adalah gula kompleks berjalin dengan asid amino, gula ringkas dan beberapa protein.

  Ini mucopoliosacá ferred adalah 100% dicerna oleh perbezaan dalam dinding sel tumbuhan dan alga (Blue Green alga atau chlorella) yang lain, juga menguatkan tisu badan menjadikan mereka lebih anjal dan berdaya tahan dan jika ini tidak cukup untuk mempunyai kesan prostaglandin tahap menukarkan yang kuat anti-radang. Mukopolisakarida digunakan secara klinikal untuk mengukuhkan tisu jantung, paras lemak yang rendah dalam darah dan melindungi dan mengukuhkan sistem vaskular.

  Manfaat Spirulina ... ..

Ia telah baik digunakan dalam:
Bagi janin Diabetes
Hipoglisemia
Pankreatitis
Anemia
Kekurangan darah
Masalah kulit kronik
Penyakit hati
Ulser
Alahan
Keracunan logam berat
 Penuaan pra-matang
Penurunan berat badan
Kemerosotan ingatan
Keletihan fizikal dan intelektual
Arteriosclerosis
Kenaikan positif flora usus
Menghalang pertumbuhan kulat dan bakteria
Ia menyediakan tenaga.
Menggalakkan pembangunan otot.
Sesuai untuk mereka yang memakai fizikal dan intelektual.
Ia membantu meningkatkan prestasi sukan di sekolah dan remaja. Makanan berkhasiat dan mudah dihadam.

Bantuan yang sangat baik dalam penyakit kronik pada orang tua. Ia adalah antirheumatic, anti-jangkitan, goiter pertempuran, nada kelenjar endokrin dan dengan itu melambatkan penuaan.

Ia mempunyai aktiviti antimikrobial. Ia adalah nutrien otak. Tambahan dan kulit penjana semula. Ia mempunyai antioksidan yang tinggi kerana ia mampu mengatasi pembentukan radikal bebas. Menggalakkan pertumbuhan kanak-kanak. Berguna dalam gangguan ingatan. Ia digunakan sebagai tambahan dalam menguruskan badan diet ketat dan dalam kes-kes kekurangan zat makanan dan pemulihan.

  Makanan yang sihat, anda boleh mendapatkan adalah sistem pertahanan yang terbaik untuk kesan negatif daripada gaya hidup, tekanan, pencemaran, radiasi dan bahan kimia yang memabukkan. Hari ini kita makan makanan yang diproses adalah sangat rendah dalam nutrien yang menyebabkan kita terdedah kesihatan dan tenaga yang sangat rendah.

  Ramai pakar mencadangkan nutrien terdapat dalam spirulina, ia mempunyai kombinasi yang paling berkuasa nutrien penting yang pernah dilihat dalam mana-mana makanan.

Spirulina mempunyai kepekatan beta karotena sepuluh kali lebih tinggi daripada lobak merah. Adalah satu-satunya makanan selain susu ibu mengandungi asid gamma linolenik (GLA), kajian menunjukkan diet yang kekurangan nutrien menyekat pengeluaran (GLA) di dalam badan.

  Besi adalah penting untuk membina yang kuat, secara paradoks adalah mineral yang paling biasa dijumpai dalam kekurangan. Rumpai laut ini kaya dengan zat besi, magnesium dan mineral lain dan menjadikan mereka mudah diserap lain yang asal organik dan tidak fisiologi mineral tulen seperti zat besi tambahan lain.

  Salah satu daripada beberapa kelemahan yang kini, pakar pemakanan sedar terdapat dalam 100% diet vegetarian adalah vitamin B12, penting untuk sihat tisu sistem saraf.

  Pemakanan mempunyai sifat-sifat berikut:

  Kalsium a .. Spirulina mempunyai 1.26 kali lebih kalsium daripada keju digandingkan kepada Spirulina       Tiada kolesterol.
b .. Spirulina mempunyai 4.15 kali kalsium lebih daripada kacang soya.
c .. Spirulina mempunyai 8.40 kali kalsium lebih daripada susu segar ditambah pula dengan Spirulina      Tiada kolesterol.

Besi
a .. Spirulina adalah 22 kali lebih zat besi daripada hati lembu.
b .. Spirulina adalah 32 kali lebih zat besi daripada kacang hitam.
c .. Spirulina adalah 34 kali lebih zat besi daripada bayam.
d .. Spirulina adalah 83 kali ganda lebih daripada daging lembu besi steak.

Protein
a .. Spirulina mempunyai 1.65 kali lebih protein daripada kacang soya.
b .. Spirulina mempunyai 2.47 kali lebih protein daripada susu, tetapi susu tidak mempunyai kolesterol.
c .. Spirulina mempunyai 2.70 kali lebih protein daripada daging lembu steak, tetapi steak adalah kolesterol. Spirulina mempunyai 2.99 kali lebih protein daripada kacang.
d .. Spirulina mempunyai 3.25 kali lebih protein daripada hati, yang kedua yang sangat tinggi kolesterol.

Beta Carotene
a .. Spirulina mempunyai 1.60 kali lebih beta karotena daripada hati lembu.
b .. Spirulina mempunyai 15.2 kali lebih beta karotena daripada pic.
c .. Spirulina mempunyai 21.0 kali lebih beta karotena daripada lobak merah.
d .. Spirulina adalah 76 kali lebih beta karotena daripada keju.

Vitamin B1 (Thiamine)
a .. Spirulina mempunyai 3.9 kali lebih banyak vitamin B1 .
b .. Spirulina adalah 1.6 kali lebih banyak vitamin B1 gegancu.
c .. Spirulina mempunyai 13.4 kali lebih banyak vitamin B1 daripada hati lembu.

Vitamin B2 (Riboflavia)
a .. Spirulina adalah 1.4 kali lebih banyak vitamin B2 daripada hati lembu.
b .. Spirulina adalah 3.3 kali lebih banyak vitamin B2 susu entrera serbuk.
c .. Spirulina mempunyai 10.2 kali lebih banyak vitamin B2 cendawan.
d .. Spirulina mempunyai 21.0 kali lebih banyak vitamin B2 daripada daging lembu steak.
Vitamin B3 (Niacin)

a .. Spirulina adalah 1.2 kali lebih banyak vitamin B3 tuna dalam minyak.
b .. Spirulina adalah 1.5 kali lebih banyak vitamin B3 dada ayam dengan kulit.
c .. Spirulina adalah 2.5 kali lebih banyak vitamin B3 yang tenderloin daging lembu.
d .. Spirulina mempunyai 140 kali ganda lebih vitamin B3 telur.
Vitamin B6 (Pyridoxine)

a .. kali Spirulina tiene1.3 lebih pisang vitamin B6.
b .. Spirulina mempunyai 3 kali lebih banyak vitamin B6 daripada paus.
c .. Spirulina adalah 3.4 kali lebih banyak vitamin B6 daripada daging lembu steak.
d .. Spirulina adalah 5.7 kali lebih banyak vitamin B6 yang tembikai.
Vitamin B12 (Cianocabalmina)

a .. Spirulina adalah 3.2 kali B12 másvitamina telur.
b .. Spirulina adalah 7.8 kali lebih banyak vitamin B12 daripada susu tepung keseluruhan.
Kita adalah apa yang kita makan. Malah, badan kita terdiri daripada kira-kira 1000 trilion sel dan setiap minit kewujudan kita satu juta sel-sel baru yang dicipta daripada apa yang kita makan. Jelas sekali, kualiti makanan kita secara langsung memberi kesan kepada kesihatan kita.

        Selain itu, makanan tradisional mempunyai kekurangan pada mereka dalam unsur-unsur penting seperti asid lemak tak tepu, vitamin, mineral seperti magnesium, zink, dan lain-lain dan syarat-syarat ini membawa kita kepada penuaan dipercepatkan dan penyakit.

  UNTUK ORANG DENGAN KESIHATAN
  -The DXN Bijirin Spirulina meningkatkan prestasi fizikal, intelektual dan seksual. Kekuatan -Meningkatkan dalam tempoh aktiviti sengit (sukan atau Pertandingan intelek, persiapan peperiksaan, tekanan, dan lain-lain).

  Jadi kata Lee Evans (2 emas, Sukan Olimpik): "Spirulina telah bertambah baik hasil saya, memberikan saya lebih cepat, tenaga kehidupan yang lebih dan rintangan lagi."

  Spirulina Cereal DXN melambatkan penuaan badan dan kulit dan mencegah penyakit: Atas sumbangan mereka dalam vitamin C, prostaglandin pengatur yang melindungi daripada trombosis, tekanan darah tinggi dan arteriosclerosis. Untuk kesan perangsangan sebanyak PGE 1, agen anti-kanser yang kuat. Untuk kesan kawal selia pada peringkat yang berbeza dalam sistem imun. Untuk kesan yang baik pada kulit, kerana kepekatannya dalam asid lemak politaktepu dan karotenoid. Oleh kerana kepekatan tinggi antioksidan semula jadi yang mengurangkan kemusnahan dan kehilangan fungsi badan. Untuk kekayaan dalam nutrien nilai biologi tinggi, Spirulina mengembalikan berfungsinya metabolisme dalam organisma dengan kekurangan. Spirulina mempunyai kesan anti-toksik terhadap molekul persekitaran biasa kami: logam berat, antibiotik, racun perosak dan lain-lain   Untuk vegetarian:
« back